Universal Studios Japan

CIMG8689

Eindelijk. Eindelijk! EINDELIJK!

Sinds de reis naar Osaka geboekt was, heb ik (Loes) hier zo hard naar uitgekeken. Een dagje naar de Universal Studios Japan. Voor de mensen die het nog niet wisten, sinds ongeveer mijn 7e ben ik al diehard fan van Harry Potter. De boeken, de films, de games, alles. Een bezoekje aan de Universal Studios staat ook al een paar jaar op mijn verlanglijstje en ik heb er ook al een ruime tijd voor gespaard. Niets kon deze dag verpesten! Bereid je voor op een grote post vol foto’s, fangirling en Harry Potter!

Ons hotel lag 400 meter van het park, dus we waren er zo. Om 9 uur ging het open dus het plan was als volgt; 8 uur opstaan, half 9 de deur uit. Natuurlijk was ik veel te enthousiast en was ik voor mijn wekker al wakker. Vervolgens heb ik tot half 9 helemaal druk en happy in de kamer gezeten tot we konden gaan. We waren van tevoren al gewaarschuwd dat het park druk zou zijn en dat we zo snel mogelijk een fast pass moesten scoren zodat we minder lang in de rij hoefde te staan voor de attracties. We waren uiteindelijk om kwart over 9 in het park, en al deze pasjes waren al uitverkocht. Balen. Maar het mocht even goed de pret niet drukken.

Universal Studios Japan is een van de grootste parken waar ik ooit binnen ben geweest. Het is zo groot en druk dat je gewoon niet weet waar je moet kijken. Overal waren winkeltjes, attracties, mensen en interessante dingen om te zien. Het park was trouwens ook al klaar voor Kerst en overal was kerstmuziek te horen en er hingen kerstkransen en lampjes en alles was mooi. Het eerste wat we hebben gedaan is entreetickets halen voor het Harry Potter gedeelte van het park. Het is namelijk zo populair dat iedereen tussen bepaalde time-slots naar binnen moet zodat de drukte verdeeld kan worden. We mochten tussen 10:20 – 11:20 naar binnen en vanaf dan waren we vrij om te blijven zo langs als we wilde. In de wachttijd zijn we bij wat winkeltjes binnen geweest. De Minions zijn hier reuze populair (waar zijn ze het niet? 😉 ). Dus speciaal voor Dean heb ik een foto gemaakt. Ze verkochten ook Minion wafels.

Toen het dan eindelijk 10:20 was zijn we meteen naar het Harry Potter gedeelte gegaan. Eerlijk gezegd had ik verder ook niet veel interesse in de andere attracties en thema-gedeeltes, want dat kende ik allemaal niet. Ik ben gewoon de hele dag ‘thuis’ in de Harry Potter wereld gebleven. Anyways, de weg naar het HP gedeelte toe is helemaal omringd door bomen zodat het tot aan de poort spannend blijft wat je krijgt te zien. In de achtergrond speelt de soundtrack van de films en je komt nog de vliegende Ford Anglia uit de tweede film tegen onderweg. Uiteraard moest hier even een foto geknipt worden.

Uiteindelijk wordt de weg dan groter en sta je voor de poort van Hogsmeade. Je kunt Hogwarts in de verte al zien liggen. Rechts van je staat dé Hogwarts Express. Alles is perfect tot in de details nagemaakt en er knapte een bolletje geluk in me los. Daar stond ik dan! In het midden van mijn droom.

Na even bij te zijn gekomen van de overweldigendheid (dit is geen bestaand woord, dat weet ik) zijn we meteen doorgegaan naar de hoofdattractie van dit park. Harry Potter and the Forbidden Journey.

*Spoiler Alert*

In deze attractie wordt je in een 3D ervaring meegenomen de Harry Potter wereld in. Je vecht tegen draken, spinnen en dementors terwijl je achter Harry aanvliegt. Onder tusen speel je nog een potje zwerkbal en het is allemaal gewoon perfect. De 3D toevoeging maakt het ook allemaal perfect af. We hebben drie uur in de rij gestaan en het was het helemaal waard! Het is onmogelijk om in woorden uit te drukken hoe magisch deze ervaring was. De wachtrij naar de Ride toe is trouwens ook leuk. Je loopt om het kasteel door de kassen terwijl er steeds soundtrack muziek te horen is. Uiteindelijk ga je het kasteel in en wordt het allemaal nog beter. Er zijn bewegende en pratende schilderijen, je komt langs het portret van de Dikke Dame. Uiteraard ontbreken het kantoortje van Perkamentus en de lokaal van Verweer Tegen De Zwarte Kunsten ook niet. Deze ruimtes werden ook ondersteund door projecties van de personages die tegen je praten. Helemaal geweldig!

*End of spoiler*

Tijdens het wachten in de rij voor de bovenstaande attractie hebben we ook een echte mok warm Butterbeer gedroken. Smerig dat het was! Gadverdamme haha, maar je mocht de mok houden dus het was het wel waard. De eerste slok was ook super warm dus voor de rest van de dag was mijn mond verbrand.

CIMG8709

Na de eerste Ride zijn we de winkeltjes ingegaan. Ze hebben echt alles wat je je maar kunt inbeelden. Toverstokken, Hogwarts uniformen, sleutelhangers, knuffels, schriften, chocolade kikkers, Smekkies In Alle Smaken, noem het maar op. Mijn portemonnee heeft hier hard geleden.

Bianca en Michelle hebben me hierna alleen gelaten. In de uren dat ik alleen was heb ik nog heel veel gedaan. Ik ben ieder winkeltje dat er was minstens 1 keer binnen geweest. Soms was het zo druk dat je zelfs in de rij moest staan om binnen te kunnen. Er was ook een Ollivanders waar je in groepen naar binnen mocht en een gelukkig iemand werd gekozen om een toverstok toegemeten te krijgen. Het was allemaal heel leuk in elkaar gezet met special effects. Er was ook een mogelijkheid om in een treincoupé van de Hogwarts Express te zitten voor een foto (met Hogwarts sjaal en een toverstok). De foto wordt op A4 formaat uitgeprint en zit in een kaart met een muziekknopje voor een mooie soundtrack. Daarnaast is er ook nog een minder snelle achtbaan in dit gedeelte waar je langs Hagrids hutje komt.

In het midden van het park was er een klein podium waar om de zoveel tijd een optreden te vinden was door de studenten van Klammfels en Beauxbatons. Was heel erg leuk om te zien!

Rond etenstijd had ik met Bianca en Michelle afgesproken bij Jurrasic Park. Hier hebben we lekker gegeten. De drukte in het park was inmiddels sterk afgenomen dus we zijn terug gegaan naar Harry Potter om nog een keertje in de toffe achtbaan te gaan. Deze keer was de wachtrij maar 20 minuten in plaats van 3 uur!

Daarna was het toch echt tijd om ergens anders heen te gaan en moest ik doei zeggen tegen mijn ‘thuis’. Deed wel een beetje pijn aan mijn hart.

We zijn nog in de Jaws attractie geweest waar je met een bootje een spannende tocht af vaarde. Toen we daar uitkwamen was het bijna sluitingstijd en zijn we nog snel naar de grote kerstboom in het midden van het park gegaan. Hij was echt heel mooi met duizenden lampjes en ballen versierd. We hebben ook nog ergens een grote beker warme chocolademelk gedronken. Het was echt een absolute topdag!

En net toen ik dacht dat het niet meer beter kon, werd het nog beter! Het hele treinstation waar we waren was in Harry Potter stijl en we hebben zelfs in een Harry Potter trein gezeten!

Op zondag zijn we nog de stad ingegaan om te winkelen, maar ik was ziekjes en moe dus het was een zware en vermoeiende dag. Ik heb nog wel een nieuwe tas kunnen kopen, aangezien mijn andere tas helaas vrijdagavond kapot geknapt is en ik heb nog een fijne warme wintertrui gekocht, want dat is hier in Matsumoto wel nodig.

Dat was het dan weer! Volgend weekend staat er voor de verandering eens niks voor mij op de planning, behalve leren voor de aankomende toetsen 😉 Als er nog mensen zijn die alles tot hier hebben gelezen, wauw, I’m impressed haha.

Hopelijk tot snel! Liefs Loes ❤

5 gedachtes over “Universal Studios Japan

  1. lieve loes, wat een super gave dag hebben jullie gehad in de universal studios! super leuk om je verhalen maar vooral je enthousiasme te lezen. Dean vond de foto’s super cool, vooral dat ze ook in Japan de minions kennen :). Een dikke knuffel van Dean en natuurlijk van ons

    Like

Plaats een reactie